Uitgaande missie “Cybersecurity” (België)

September 18, 2017

 

Spyware, Cyber, Cybercriminaliteit

Meet & Match

SIBD (Services for International Business Developmen) (Nederland) organiseert in samenwerking met A&B Partners (België)(www.a-bpartners.eu) , als uitvoerend bureau, een tweedaagse uitgaande missie in de sector Cybersecurity.

Neem deel aan deze missie op 13 en 14 december 2017 en ontdek uw kansen in België.

 

Achtergrond

Cybercriminaliteit is het meest voorkomende type economische misdrijf waarmee de ondernemingen in België geconfronteerd worden. Dat blijkt uit het Global Economic Crime Survey van PwC (2016).

PwC ondervroeg wereldwijd voor het onderzoek  6.337 ondernemingen uit 115 verschillende landen. In België namen 58 bedrijven deel aan het onderzoek.

In totaal geeft iets minder dan de helft van de Belgische ondernemingen (45%) aan de voorbije twee jaar met economische misdrijven geconfronteerd te zijn. België scoort daarmee iets slechter dan het mondiale gemiddelde van 36%.

Maar opvallend is wel dat het in 65% van de gemelde misdrijven in België gaat om cybercriminaliteit, dat daarmee het meest voorkomende economische misdrijf is bij bedrijven.  In België ligt het aandeel van cybercriminaliteit daarmee dubbel zo hoog als het wereldwijde gemiddelde van 32%.

De meeste Belgische bedrijven lijken zich wel bewust van de dreiging. Driekwart van de Belgische deelnemers aan het onderzoek zegt een toenemend gevaar vanuit die hoek te zien. Maar toch beschikt 35% niet over een plan om met cybercriminaliteit om te gaan en 12% is van mening dat zo’n plan helemaal niet nodig is. (Bron: HLN – 25/02/2016)

Deelnemersprofiel

De missie biedt kansen voor volgende bedrijven die toepassingen hebben in cybersecurity voor:

– Internet of Things (IoT) beveiliging;

– Fintech;

– Cybercrime combatting;

– Informatiebeveiliging;

– Opleidingen of oplossingen met een breder toepassingsgebied.

Waarom deelnemen ?

A&B Partners brengt een aantal sprekers naar voor die de handvatten aanreiken die voor u als Nederlandse ondernemer relevant zijn.

De organisatie gaat een inspanningsverbintenis aan om voor u als deelnemer op maat gemaakte afspraken te bezorgen. Deze afspraken worden gemaakt op basis van een gepersonaliseerd intakegesprek.

Prijs ?  Tweedaagse missie € 950,00 (+ 21% BTW) (deelnemer 1) + € 350,00 (+ 21% BTW) (deelnemer 2)

 

(Voorlopig) Programma ? (*)

Dag 1: Woensdag 13 december 2017

Ochtend

10u00                            Ontvangst in Husa President Park Hotel Brussel

10u30                            Welkomstwoord door de organisatie en briefing door de Heer Jean Blondeel, directeur A&B Partners (+ aanwezigheid vertegenwoordiger van de Nederlandse Ambassade te Brussel)

10u35 – 12u30            Verschillende uiteenzettingen door experts en tendenzen. Tevens wordt er ook dieper ingegaan op de verschillen in cultuur van zakendoen.

LUNCH

13u30 – 16u30            Matchmakingsgesprekken (in carrouselvorm) met verantwoordelijken van politie, defensie en G4S.

17u30                            Netwerkborrel                

 

Dag 2:  Donderdag 14 december 2017        

Matchmakingsgesprekken (op locatie van de Belgische onderneming)              

(*) Dit programma wordt verder uitgewerkt en aangepast en is onderhevig aan verandering.

Vragen ?

Neem contact op met het uitvoerend bureau A&B Partners : brenda@a-bpartners.eu  – Mobiel: + 32 498 12 36 31 of met de hoofdorganisator SIBD: arimurk@gmail.com – Mobiel: + 31 620 233 410

Leave a Reply