FINTECH

April 12, 2018

Uitgaande missie België “FINTECH”

Nieuwe technologieën en oplossingen

Meet & Match

SIBD (Services for International Business Developmen) (Nederland) in samenwerking met het uitvoerend bureau A&B Partners (België) organiseert een tweedaagse uitgaande missie in de financiële sector met als focus “Fintech, nieuwe financiële technologieën en oplossingen”.

Heeft u een product en/of dienst in deze sector en wilt u ontdekken wat uw kansen in het buitenland zijn? Begin dicht bij huis en ga mee op onze missie naar België op 28 en 29 juni 2018.

 

Achtergrond

België heeft een relatief rijke traditie in elektronisch bankieren, maar heeft de internationale voortrekkersrol op dat vlak moeten lossen. In dienstverlening aan de financiële industrie is België wel nog toonaangevend. Denk maar aan Swift en Euroclear of (aan het buitenland verkochte) bedrijven als Clear2Pay en Ogone.

Onderzoek door private-equitygroep SmartFin Capital, The Boston Consulting Group en De Tijd wijst uit dat België 86 fintechbedrijven telde in 2016.

Bijna de helft daarvan (42) is gevestigd in het Brusselse. Gent is goed voor elf spelers en Antwerpen staat op de derde plaats met acht. Wallonië komt aan twaalf bedrijven. Terwijl betalingsoplossingen in het buitenland vaak de hoofdmoot vormen, nemen die bij ons de tweede plaats in (18 fintechs). De grootste groep (22) bestaat uit accounting en onkosten- en facturenbeheer.  (Bron: De Tijd, 2016)

Echter, Nederland kent eveneens een sterke groei van fintech-ondernemingen. Dit event is een uitgelezen kans om contacten te leggen.

 

Deelnemersprofiel

Deze missie is gericht op Nederlandse bedrijven die oplossingen en technologieën aanbieden voor:

 • Nieuwe zakelijke toepassingen ;
 • Digitale (betalings)systemen ;
 • Mobiel bankieren ;
 • Blockchain ;
 • Big data ;
 • Insurtechs ;
 • …..

 

Waarom deelnemen ?

A&B Partners brengt een aantal sprekers naar voor die de handvatten aanreiken die voor u als Nederlandse ondernemer relevant zijn.

De organisatie biedt, voor u als deelnemer,  een missie aan met op maat gemaakte afspraken. Deze afspraken worden gemaakt op basis van een gepersonaliseerd intakegesprek.

Prijs ?  Tweedaagse missie € 950,00 (extra deelnemer € 150,00) + BTW ;  (reis-en verblijfkosten niet inbegrepen) .

Voor deelname aan deze missie kunt u onder voorwaarden gebruik maken van een missievoucher. Deze voucher is bedoeld voor exporteurs die een (nieuwe) buitenlandse markt willen verkennen. Deze voucher kan aangevraagd worden via de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

 

(Voorlopig) Programma ? (* Programma onderhevig aan wijzigingen)

Dag 1:      Donderdag 28 juni 2018

 • 13u30 : Ontvangst in Brussel
 • 14u00 : Welkomstwoord door de organisatie en briefing door de Heer Jean Blondeel, directeur A&B Partners  + korte voorstelling Nederlandse deelnemers.
 • 14u30: Inleidende voorstelling van de groep Financial Services Technology Solutions (Agoria) door Mevr. Debbie THYS, Business Group Leader Market.
 • 15u00: Presentatie door vertegenwoordiger Fintech Belgium, community van Fintech-bedrijven (tbc)
 • 15u30 – 15u45: Koffiebreak
 • 15u45:   Dhr. Tom Vansteenkiste – Algemeen Directeur NKVK (NL Kamer van Koophandel voor België en Luxemburg)  over culturele verschillen in zakendoen

16u30 – 17u30: Receptie

 

Dag 2:  Vrijdag 29 juni 2018     Matchmakingsgesprekken   (op locatie van Belgische onderneming of bij Agoria) 

Leave a Reply